Lax Teriyaki Ankake

Jag gillar Teriyaki med mycket sås. Tjockna såsen med majsstärkelse benämnas “ankake” på japanska. Så det här är “teriyaki ankake”. Det är enkelt och smakar gott!

<Ingredienser> 2 portioner, tid 30 min
2 laxfiler
1 gul lök
1-2 champinjoner
1 dl vatten
1 dl mirin eller 1msk rörsocker + 1 dl Vatten
2 msk soja

1 dl vatten
1/2 msk majsstärkelse

<Gör så här>
1. Skiva gul lök och champinjoner.
2. Fräs lök och champinjoner med en stekpanna (med lock). Lägg laxen och stek båda sidor att ha lite brun färg.
3. Lägg 1 dl vatten och mirin (eller rörsocker + vatten). Sätt ett lock (eftersom lax är oftast tjock, så använd vatten för att koka inuti).
4. När laxen är lagad, tillsätt blandningen av vatten och majsstärkelse för att göra tjock sås. Om det inte finns så mycket vatten kvar, tillsätt mer innan sätter majsstärkelse.
5. När såsen blir mer transparent, är den klar. Man kan servera detta med ris eller potatis.

Leave a comment