Bakad “Yatsuhashi”, Japanska Vegan och Glutenfria Pepparkakor

Bakad yatuhashi

Yatsuhashi är trationella kakor i Kyoto och det finns två typer, ångkokta och bakad.
Wikipedia Yatsuhashi
Idutsu Yatsuhashi (på japanska)

Här är bakad Yatsuhashi, det är liksom pepparkakor men det är gjord av rismjöl, kanel, socker, rapsolja och vatten. Det är hårt men gott och hälsosamt.

<Ingredienser> ca 25 kakor (4cm x 4cm)
100g rismjöl
50g rörsocker
8g kanel
10cc rapsolja
70cc vatten

<Gör så här>
1. Värm upp ugnen till 200 grader.
2. Lägga alla ingredienser i en plast påse. Man kan mäta ingredienser med köksvåg samt lägga ingrediens en av en.
3. Blanda ingredienser i påsen med hander.
4. Göra degen/ingredienser platt.
5. Skära påsen och lägga degen/ingredienser i bakplåtspapper.
6. Göra tunn linjer som ca 4cm x 4cm.
7. Baka degen/ingredienser för 10-15 minuter i ugnen.
yatsuhashi deg

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: