Jag är en japansk kvinna som studerade som internationell masterstudent i Stockholm och nu studerar jag bara svenska. Jag gillar att laga mat, resa och måla. Jag har ätit på ett par tre-stjärniga Michelin restauranger i Japan och jag älskar att äta god mat.
När jag såg “japanska recept” på svenska recept webbplatser, tyckte jag att det var lite tråkigt att många människor, inklusive professionella kockar, var förväxlas med andra asiatiska länder och Japan. Till exempel, många använder kokosnötter för deras “japanska recept” men det kan aldrig hända i Japan … vi hellre använder inte det mycket chili eller kryddor i Japan. Det är bara för Sydostasien och inte för Japan.
Dessutom är Japansk husmanskost med mycket variation som vi har importerat och integrerad många goda rätter från hela världen, italienska, franska, kinesiska, thailändska och så vidare. Så jag kommer att introducera ny japansk husmanskost i Sverige. Jag tror att det skulle vara intressant att införa japansk husmanskost bland annat med andra länders maträtter med lite svensk påverkan med ingredienser som man kan köpa på vanliga mataffärer i Sverige.