Udon är en typ av japansk nudel, som är gjord av mjöl, salt och vatten. The Noodle är tjock, mer än 1.7mm i diameter, som är som italiensk Linguine pasta. Jämfört med Soba (en annan typ av japansk nudel) är Udon mer populär i västra delen av Japan och soppa är ursprungligen nästan genomskinlig. Jag blev förvånad över att det finns även Udon museet som Udon är så populär i västra delen.
Udon museet (bara på japanska)
http://udon.mu/
<Ingredienser> 2 portioner, tid: 20 minuter
160g Udon nudel
2 ägg
1 / 4 lettace
50g tång Wakame (om du vill)
1000 ml vatten (för att koka Udon)
<Udon sauce>
1000ml Vatten
1 paket dashi (japansk buljong, Hondashi)
0,75 msk salt
0,5 msk soja
Eller
1000 ml Vatten
2 paket Udon soppa lager
<Gör så här>
1. Koka vatten i en kastrull och koka Udon för ca 10min (följ instruktionerna i paketet).
2. När Udon är kokt, avlopp med ett durkslag och skölj med kallt vatten snabbt.
3. Koka upp vatten med en kastrull och tillsätt ingredienserna Udon såsen och koka upp.
4. Lägg lettace, Wakame och aggs. lägg sedan till Udon och koka i en minut.