Teriyaki Ankake Kyckling

Jag gillar teriyaki kyckling och jag har provat köpt teriyakisås på  flaska i Sverige men jag föredrar definitivt att tillaga själv. Det är mycket bättre. “Ankake” betyder tjock sås med stärkelse. Jag tror att svenskarna gillar mer sås när man äter med  ris. Så Teriyaki Ankake Kyckling betyder Teriyaki Kyckling med mera tjock sås.

<Ingredienser> 2 portioner, tid: 30 minuter
2 kyckling fil eller kycklingbröst
1,5 gul lök

500ml Vatten
50ml skull
50ml mirin eller 1msk rörsöcker
50ml soja

<För att tjockna såsen>
100ml Vatten
1 msk majsstärkelse

<Gör så här>
1. Skiva gul lök.
2. Värm upp en stekpanna och stek gul lök och kyckling.
* För att förkorta tillagningstiden kan du pre-kock chicking med mikro i 3 minuter med plastfilm.
3. Ta bort avskum. Man kan ta bort ungefär 100 ml totalt.

 

 

 

 

 

4. När kycklingen är färdig, tillsätt vatten.
5. Lägg mirin och sake, och koka några minuter.
6. Lägg till soja koka några minuter.
7. Blanda vatten och majsstärkelse i liten skål. När kokar stekpannan, lägg blandningen och koka i 2-3 minuter.

Leave a comment