Mat återanvändning: Sukiyaki för Sukiyaki Don

Jag gillar att återanvända matrester på ett bra sätt för att göra ytterligare en maträtt, vilket är mycket vanligt i Japan. Don är något med skål och ris, som du brukar lägga något ovanpå ris.
Jag återanvända Sukiyaki överblivna och kokta Sukiyaki Don. Det är mycket bra med mycket soppa dränkta i ris.

<Ingredienser> 2 portioner, tid: 20minuter
ca 500g överblivna Sukiyaki (inklusive soppa)
* Det är bättre smak med en hel del soppa.
beroende på hur mycket det överblivna kan du lägga till som:
1 gul lök
3 blad av sallad vitkål
6-8 söta bönor (för dekoration)

400g kokt ris
3 ägg

<Gör så här>
1. Skär grönsaker att lägga till överblivna.
2. Sätt överblivna till stekpannan (eftersom platt köttgryta är att föredra) och tillsätt grönsaker och koka upp.


3. Blanda äggen i en skål och häll över alla ingredienser i stekpannan och koka den 1 minute. Eggs ska vara mjuk och serveras innan för mycket kokt.
4. I en skål lägger kokt ris, och över den lade blandningen och dekorera med söta bönor på toppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: