Mat återanvändning: Taco ingredienser för ris omelett

Hemma i Japan, återanvändning vi ofta överblivna och göra en ny maträtt. Detta är en av exemplet. Jag hade överblivna av Taco / tortilla ingredienser, så jag använder den för att göra ett ris omelett.

Ingredienser: 2 portioner, tid: 30 minuter

<Stekt ris>
150g överblivna taco köttfärs
100g överblivna grönsaker (röd, gul, grön paprika och lettace)
450g kokt ris
5 msk Heinz chili sås
salt och peppar
olja

<Omelette>
* Man lagar omelette en efter en med stekpanna. Följande är till en portion, så att du kan multiplicera med 2 om två portioner.
20ml mjölk
2 ägg
5g smör

<Fransk Demi-glace sås>
2 Demi-glace sås buljong *
1 lök  4 champinioner
2 msk Heinz chili sås
250ml vatten
olja

* I Japan kan vi köpa den här typen av demi-glace sås buljong, så att du kan bara tillsätta kokt vatten med grönsaker.

<Gör så här>
Fried ris:
1. Värm upp stekpanna och lägg olja.
2. Lägg till den överblivna taco köttfärs och stek.
3. Lägg till den överblivna taco grönsaker och stek.
4. Tillsätt kokt ris och blanda och stek
5. Lägg till heinz chilisås
<Fransk Demi-glace sås>
* Det är ok att bara använda en tomatketchup istället.
6. Värm upp en liten kruka och lägg olja, fräs lök och champinioner.
7. Tillsätt vatten och koka.
8. Lägg sås buljong.
<Omelette>
9. Blanda ägg och mjölk i en liten skål.
10. Värm upp en stekpanna och smält smör där.
11. Sätt äggsmeten och stek göra omelett.
12. I en tallrik lägger ris som ovala formen och lägg omeletten över den.
13. Lägg sallad (ingår ej i receptet) och häll fransk demi-glace sås eller tomatketchup över omeletten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: