“Buta no miso yaki” Fläsk stekt med miso

buta no miso yaki

Det är jätteenkel och snabb japansk husmanskost. Det tar kanske 20 minuter att laga men det är gott.

<Ingredienser> 2 portioner, tid: 20 min
350g fläsk file eller ytterfile
1 dl mirin (japansk söt sake) *om man har inte mirin, kan man använda rörsocker (1msk) och vatten (1dl) istället.
2 msk japansk soja
3 msk miso
salt och peppar

lite salladolja

<Gör så har>
1. Skiva fläsk file ca 1 cm bred.
2. Lägga lite olja i en stekpanna. Steka fläsk till nästan tillagad.
3. Tillsätt mirin till stekpannan och steka 20 sekunder eller så, sedan tillsätt soja, miso och salt och peppar. Försiktig så att inte steka dem för mycket eftersom det kan brännas efter tillsättning soja och miso.
4. Servera det med isbergssallad och kokt ris.

Leave a comment