“Buta no Misoduke” (Grillad föremarinerad fläsk med Miso)

Buta no misoduke

Jag skrev om “Buta no Miso Yaki” förreut men skilnaden är att såsen innehåller mindre soja och är tjockare. Plus, fläsk är marinerad med miso såsen innan grillad och det är grillad i en ugn. Fläsk kottlet var rea… så använde jag det.

<Ingredienser> 2-3 potioner, tid 1 timme
2-3 Fläsk Kottlett
salt och peppar

[Miso sås]
3 msk Miso (Vit miso, jag använde Hanamaruki Okaasan-miso)
2 msk Mirin
1 msk rörsocker
1 msk japansk soja
salt
*Smaken kan vara olika beroende på vilken miso man använder.

<Gör så här>
1. Värm upp ugnen till 225 grader.
2. Använd baksidan av en kniv och dunka fläsk kottlett med kiven för att göra den lite mer platt. Sätta salt och peppar över köttet.
fläskfläsk3. Blanda alla ingredienser av Misosås.
4. Sätta såsen över fläsk kottlett och förpacka med plastfilm för att marinera köttet. Lämna det i kylskåpet mer än 15 minuter.
5. Lägga köttet i form och sätta lite Miso såsen till och lägga det i ugun tills det blir lagad. Sänk värmen i ugnen till 200 grader om såsen verker att förbränna.
6. Servera det med tunt skivad vitkål(ca 1-2mm bredd) och isbergssallad, samt kokt ris. Om man vill, kan man också sätta sesami i toppen.
*Man kan också steka köttet med sås men såsen är lätt att brännas så man kan bara vara försiktig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: