Tonfisk, Avocado och Soja Bakad Potatis

I Japan är bakad potatis serveras ofta med soja och smör. Det kan låta konstigt att svenskar men det är bra. Men här använde jag tonfisk, avokado, soja och gräddefil. Det är ganska lätt.

<Ingredienser> 2 portioner, tid 40 min
2 bakade potatisar
1 avokado
1,5 gräddefil
1/2 msk soja
1/2 burk tonfisk (ca 75g)
salt och peppar
3cm wasabi * om man vill

<Gör så här>
1. Värm upp ugnen till 225 grader.
2. Linda potatis med plastfilm och mikro i 3 minuter vardera.
3. Ta bort plastfilmen och linda potatis med aluminium-film och sätta dem i ugnen för ca 20 min
4. Skär avokado i små bitar
5. Blanda avokado med resten av ingredienserna i en liten skål.
6. Servera bakad potatis med avocado såsen. Om du vill lägga till mer soja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: