Spanska Omelett med Falukorv

Jag har överbliven falukorv så att jag laga spanska omelett. Det är enkelt och bra! i Japan äter vi spanska omelett ibland också …

<Ingredienser> 2-3 potioner, tid 30min
5 potatis
10cm falukorv
50g broccoli
1 gul lök
4 ägg
1 dl mjölk
1 kub buljong
salt och peppar

[Tomatsås] eller ketchap
200g Passerade tomater
1/2 kub buljong
1 tsk rörsocker
salt och peppar

<Gör så här>
1. Skiva potatisar, gul lök, broccoli och falukorv i små bitar.
2. Stek dem i en stekpanna (med lock) med olivolja tills nästan lagat. Tillsätt salt och Papper.
3. Blanda ägg, mjölk och buljong i en skål. Lägg dem över hela pannan och sätta ett lock och koka en stund. När ägg blandningen lagas, är den klar.
4. I en liten kastrull, tillsätt ingredienserna i tomatsås och koka den. Du kan använda ketchap istället.Servera omelett med tomatsås eller ketchap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: