Kycking Nanban (Snabbt Inlagd kycling med äggsås)

Kyckling nanban kom från Miyagi, södra delen av Japan. Efter fritering kyckling, doppa med sött vinäger och serverar med tartarsås. Det ser ut som friterad kyckling, men det är inte tungt alls. Kanske är detta lite liksom inlagd stektströmming.

<Ingredienser> 2 portion, tid 1 timme
2 kycklingfilé
1 msk majsstärkelse
1 msk soja
30g mjöl
salt och peppar

[söt vinäger]
1 msk soja
150ml vit balsamvinäger
1/4 msk soja
1 msk rörsocker

[äggsås/tartarsås]
2 ägg
50g majonnäs
1/4 röd lök
salt och peppar
citron saft

<Gör så här>
1. Blanda ingredienserna i söt vinäger i en grund behållare.
2. Sätt salt och peppar till kycklingfilé sedan täcka med en blandning av majsstärkelse, mjöl och soja. Om det är för torr, tillsätt lite vatten för blandningen.
3. Fritera kycklingen i en stekpanna.
4. Efter fritering, lägg dem till kök papper för att ta bort extra olja. När det är fortfarande varmt, lägg dem tills söta vinäger.
5. Koka ägg. Hacka kokt ägg och rödlök. Blanda med de andra ingredienserna i ägg sås.
6. Ta ut kycklingen ur söta vingar och lägga ägg sås/tartarsås.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: