Rödbetor och Morötter Sallad med Miso sesamsås

Jag provade Mattiass rödbetor recept i “Sevriges mästerkock” med olika smak. Men nu känner jag pinsammt att rätten är långt ifrån sofistikerad😦 i alla fall, jag vet att jag behöver lära mer om presentation Hur som helst är det en miso sesam varmt sås och det går bra med rödbetor… Jag kunde inte hitta gula betor så.. som jag använde just morötter.
Bara för experiment, försökte jag både tunt skivade och skären rödbetor. Jag kände skären rödbetor smakar bättre så kanske man en behöver inte skär dem.

<Ingredienser> 2 portioner, tid 40min
ca 300g rödbetor
1 morot

[miso sesamsås]
50 g miso (“okaasan miso (mamma miso)” från hanamaruki)
50 ml mirin eller lite mindre an 1 msk rärsocker + 40ml vatten
1 msk tahini utan salt
20 ml vatten
10 g smör

<Gör så här>
1. Skär rödbetor och koka dem i 15-20 minuter tills de blir mjuka.
2. Skiva morot.
3. I en liten kastrull, tillsätt miso, tahini, vatten och mirin. Värm upp och smälta dem med låg värme. När allt är smält, tillsätt smöret och stäng av värmen.
4. Servera rödbetor och morötter med såsen och dekorera med persilja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: