Chokladmousse med Hallon

Idag är Alla hjärtans dag! Så kanske detta är något för idag: D Balans mellan söt choklad och syrlig hallon är mycket bra!

[Choklad kaka på bottom]
30g smör
1 dl rårsocker
1.5 dl mjöl
1 ägg
3 msk mjölk
3 msk kakao

hallon

[Choklad mousse]
100g mörk choklad
2 äggula
100ml grädde
25cc bailleys
2 äggvita
20g socker

<Gör så här>
1.Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
sätta smöret i rumstemperatur
2. [kaka] Blanda smör och socker, sedan ägg och alla andra ingredienser. Lägg degen som torget i bakplåtspapper och baka i ca 10 min. När det blir kallt, skärs den till formen av formen eller kuber.
3. [mousse] Spricka chokladen i små bitar i en skål och tillsätt 50 ml (en halv av 100ml) grädde. Mikro det under 45 sekunder. Därefter blanda för att smälta. Man kan micro för lite mer om det är svårt att smälta.
4. Lägg äggula till den och blanda. Tillsätt sedan Bailleys.
5. Vispa äggvita med 10g socker och vispa 50 ml grädde med 10 g socker.
6. Lägg vispad grädde till choklad blandningen och blanda noga. Tillsätt sedan vispad äggvita och blanda.
7. I botten av formen, lägg kakan, sedan hallon, sedan mousse. Lägg den i kylen i mer än 30 minuter. Dekorera med skivad choklad på toppen med choklad, bären och vaniljglass.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: