Tomater och Paprika Sallad med Basilikasås

Till höger är tomat och paprika sallad med basilikasås. det är lätt och det är bra blandning av tomater och paprika sötma och vit vinäger syrlighet. Man kan marinera den för mer än 10 min.

<Ingredienser> 2 portioner, tid 10min (+marinera 10min)
*I bilden ovan är en del ganska liten på grund av balans med andra rätter. Men detta är större andel för varje person.

10-12 mini tomater
1 röd paprika
1 orange eller gul paprika

[basilika sås]
3 msk vit balsamvinäger
2 msk basilikapesto
2 msk extra virgin olivolja
salt och svartpeppar
5-6 drop eller 1 / 2 tsk soja
(Jag tror att lite av soja kan fördjupa smaken, men det är inte nödvändigt)

<Gör så här>
1. Blanda alla ingredienser i basilikasås.
2. Boil vatten i en liten kruka att skala huden på mini tomater.
* Anledningen till att skala huden är att såsen kan tränga mini tomater mer genom.
3. När vattnet kokar, tillsätt mini tomaterna koka i en minut. När du kan se spricka av tomat hud, ta bort dem från kokande vatten. Lägg dem i kallt vatten för att snabbt ta bort huden (ska du inte lämna tomater i kallt vatten för långa).
4. Lägg tomaterna i basilikasås. Skär paprika i små bitar och även lägga till basilikasås och blanda.
5. Lämna dem i kylen i mer än 10 minuter och servera.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: