Hakusai no Kasane ni (kokt köttfärs och sallad)

Rullade kål är en av de berömda husmanskost i Japan som är en maträtt som kokt köttfärs rullade med kål liksom koldolmar i Sverige. Men det finns fortfarande många recept med denna kinesiska sallad också. Jag tror att kål är för hårt i Sverige så jag användade kinieska sallad eller sallad vitkål. Detta recept är inte rullande malet kött men att lager med minerade kött och sallad. Bilden är en fjärdedel av det hela.

<Ingredienser> 2 portioner, tid 40 min
150g köttfärs
1/2 gul lök
1/2 morötter
1/4 salladkål
1/2 kyckling buljong
1 msk majsstärkelse
salt och peppar

<Gör så här>
1. Hacka gul lök och morot. Skär kinesiska cabbase i två delar.
2. Mikro dem för 30 seconder och lägg köttfärs, majsstärkelse, salt och peppar, och blenda med hander.
3. Dela upp blandningen i två. Vi gör två lager av köttfärs blandning.
4. Förbereda en liten kastrull och börja sätta kinesisk sallad från botten. Det är bättre att använda vita delen på botten.
5. Lägg hälften av malet kött blankt över salladen.
6. Göra ytterligare ett lager av sallad och köttfärs blandningen.
7. Tillsätt vatten till 2 / 3 av kastrullen och när det börjar koka lägga kyckling buljong, salt och peppar.
8. Koka den i ca 20-30 minuter. Dekorera med persilja och servera den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: