Indiska Spenat Curry med Ost (Saag Paneer)

Innan jag skrev indisk spenat och kyckling curry. Men den här gången använde jag fetaost, som Saag Paneer använder indisk färskost, Paneer, och det är nära till fetaost. Jag lade också potatis.

<Ingredienser> 2 portioner, tid: 30 minuter
1 / 2 gul lök
1 msk kumin
2 msk tandoori masala krydda
2 msk curry krydda
1 / 2 msk timjan
2 msk olivolja
salt och peppar

200ml vatten
100g tomatpuré
2 potatis
100g fetaost
250g fryst hackad spenat
1,5 kuber vegetabilisk buljong
3 msk creme fraiche

<Gör så här>
1. Hacka gul lök och skär potatis och feta ost i små bitar.
2. Värma upp en kastrull och lägg olivolja (inte värma upp för mycket). Lägg kumin. Kumin är poppar upp som popcorn så flytta kastrullen från spisen om det för varmt och kumin är poppar.
3. Tillsätt potatis och stek. Tillsätt sedan alla kryddorna och salt och peppar.
4. Tillsätt vatten, tomatpuré och hackad spenat och koka. Lägg till buljong.
5. När den är kokt, äntligen lägga feta ost och creme fraiche.
6. Servera med nan eller ris (Jag användade råris).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: