Miso Ramen

Ramen är mycket populärt noodle i Japan och det finns så många restauranger som bara serverar Ramen. Jag vet riktigt Ramen smakar så gott eftersom de restauranger förbereda buljong med många olika ingredienser och koka länge för att utvinna gott smak. Men jag vet också att det är en student mat i Sverige som den torkade Ramen är väldigt billigt.

Detta recept är mer för husmanskost. Miso Ramen är en Ramen nudel maträtt från norra delen av Japan.

<Ingredienser> 2portioner, tid: 30 min
2 paket Ramen nudel
150g kål
2 ägg
30g salladkål
30g Miso
konserverad majs
* Jag har precis lagt salladkål eftersom kål inte har fin grön färg. Så snälla bara ordna som du vill.
* Om du vill kan du lägga böngrodd och andra grönsaker och smör.
Den norra delen av Japan i Hokkaido producerar mjölkprodukter, majs och potatis. Det är därför majs och smör används …
*Om soppa lagar ingår inte i den ramen paketet, använda buljong.

<Gör så här>
1. Skiva kål eller salladkål.
2. Koka vatten (ca 800ml) och lägga Ramen nudlar, salladskål (utom grönt blad delen), kål och ägg.
3. När Ramen, ägg och nudlar kokas, tillsätt hälften av den soppa lager vanligtvis ingår i paketet.
4. Lägg till Miso och peppar. Prova smak och om det inte är tillräckligt, lägga till mer soppa lager.
5. Lägg blad av kål att lägga till färg och stänga av värmen.
6. Dekorera med majs och servera. Man kan även servera med lite smör (ca 10g) på toppen för att ge smak.

9 Comments to “Miso Ramen”

  1. Nudlar har man ju ätit några gånger, men jag tror aldrig jag kombinerat dem med miso. Låter som en verkligt bra idé! Stort tack för tipset.
    Hälsningar från fröken Dill

    • Hej Fröken Dill! Tack så mycket för din kommentar! Jag kan tänka mig att det är ett ganska nytt för många människor. Jag hoppas att du kan prova receptet! Jag verkligen rekommenderar att använda liktornar när du lagar det, är det mycket bra kombination:) Tack för din bra kommentar! Hälsningar från Yumiko

  2. Hej Yumiko 🙂 Det här verkar jättegott! Och billigt och snabbt att tillaga. Jag ska göra det den här veckan. Sedan jag upptäckte din matblogg har jag lagat recept härifrån 1-2 gånger per vecka 🙂 haha, en av översättningarna du gjorde blev så rolig, när du översatte “majs” från engelska “corn” blev det på några ställen “liktornar” istället, och på engelska betyder det “bunion”,. Så när du skrev att du verkligen rekommenderar att ha i liktornar(bunions) i soppan skrattade jag 😀 google translate ❤

  3. Hej Kattis! Oj oj oj oj oj…… jag hade jättefel 😦 Jag visste “corn” på engelska är “majs” på svenska men jag kunde inte finna 😦 Jag måste vara försiktigare i fortsättningen. Tack för att du låter mig veta det 😀
    Wow, du har lagat recept härifrån så manga gånger!!! Tack så mycket!!! Det är jättekul och jag är jätteglad 😀
    Jag hoppas det miso ramen smakar gott.

  4. Miso ramen är min favoritramen, men hur bra den blir beror så extremt mycket på buljongen. Och ska man göra riktigt bra buljong så krävs det att man gör en riktigt stor sats, så jag föredrar att gå ut och käka ramen.

    Lite fegt, visst, men jag gör inte sushi hemma heller. Vissa saker bör man överlåta till proffsen.

    • Hej Andreas, tack för din kommentar! Jag vet att om det är bra Ramen restauranger, förbereda de lager från dagen före eller mer, även koka olika sorters av kött och fisk i flera timmar noggrant. Naturligtvis är det olika från restaurangerna men jag tycker det är praktiskt att äta miso ramen hemma med färska grönsaker och det är bra nog för enkel lunch och middag.

      Om sushi, är färskhet av ingredienser är mycket viktigt, men jag tycker det är mycket mycket bättre att laga sushi hemma än att gå för att äta sushi med konstiga asiatiska restauranger om du kan få färsk fisk. Om du vet hur man lagar sushi ris och har ögon att se kvaliteten av fisk, kan du njuta av god kvalitet sushi hemma.

      • Jo, det var nog fel uttryckt, där. Anledningen till att jag går ut om jag ska äta sushi är mest att jag är så dålig på att hitta bra fisk, inte på att det är så svårt att göra. Det är mera själva fiskletandet jag menar att bra sushikockar är proffs på.

        Fast på vissa ställen behöver man knappast vara proffs för att lyckas. Har du käkat sushi på nåt ställe utanför Tsukiji-marknaden i Tokyo nån gång? En kock måste nog vara kriminellt inkompetent för att hitta ofärsk fisk där, och så blir ju resultatet allt från bra till superbra också.

  5. Precis vad jag leta efter, perfekt. Får vi bara hoppas man inte lyckad fördärva maträtten utan att den smakar som den borde.

    • Hej Tusiak!

      Ledsen för att vara så sent att svara … Jag har varit mycket upptagen de senaste månaderna.
      Tack så mycket för din kommentar! Jag hoppas ocskå det smakar nog gott.

      Yumiko

Leave a reply to yumiko Cancel reply