Ramen är mycket populärt noodle i Japan och det finns så många restauranger som bara serverar Ramen. Jag vet riktigt Ramen smakar så gott eftersom de restauranger förbereda buljong med många olika ingredienser och koka länge för att utvinna gott smak. Men jag vet också att det är en student mat i Sverige som den torkade Ramen är väldigt billigt.
Detta recept är mer för husmanskost. Miso Ramen är en Ramen nudel maträtt från norra delen av Japan.
<Ingredienser> 2portioner, tid: 30 min
2 paket Ramen nudel
150g kål
2 ägg
30g salladkål
30g Miso
konserverad majs
* Jag har precis lagt salladkål eftersom kål inte har fin grön färg. Så snälla bara ordna som du vill.
* Om du vill kan du lägga böngrodd och andra grönsaker och smör.
Den norra delen av Japan i Hokkaido producerar mjölkprodukter, majs och potatis. Det är därför majs och smör används …
*Om soppa lagar ingår inte i den ramen paketet, använda buljong.
<Gör så här>
1. Skiva kål eller salladkål.
2. Koka vatten (ca 800ml) och lägga Ramen nudlar, salladskål (utom grönt blad delen), kål och ägg.
3. När Ramen, ägg och nudlar kokas, tillsätt hälften av den soppa lager vanligtvis ingår i paketet.
4. Lägg till Miso och peppar. Prova smak och om det inte är tillräckligt, lägga till mer soppa lager.
5. Lägg blad av kål att lägga till färg och stänga av värmen.
6. Dekorera med majs och servera. Man kan även servera med lite smör (ca 10g) på toppen för att ge smak.