Köttbullar Soppa

I Japan äter vi köttbullar och det finns en ganska liknande maträtt som denna. Det är lätt maträtt så om du vill ha mer tjock och krämig soppa, kan du göra på ett annat sätt som “grädde soppa” Eller grädde soppa, vilket också är bra.

<Ingredienser> 2 portioner, tid: 20 min
ca 300g köttbullar
1 / 4 salladkål
1 morot
3-4 champinjoner

[vid lätt soppa]
800ml vatten
150-200ml mjölk
1,5 kub kyckling buljong
salt och peppar

[vid grädde soppa]
50 g smör
50 g mjöl
1,5 kub kyckling buljong
600ml mjölk
100ml matlagningsgrädde
salt och peppar

<Gör så här>

1. Skär kinesisk sallad i 4-5cm tjock skiva morot och champinjoner.
2. [lätt soppa] Koka upp vatten och tillsätt grönsaker och köttbullar i en kastrull.
3. Lägg kyckling buljong, salt och peppar. Tillsätt sedan mjölken och koka i en minut. Servera med bröd.

[Vid grädde soppa]
1. samma som ovan 1.
2. I potten smält smöret och tillsätt mjöl med en mitt värme och blanda snabbt till en slät pasta. Var noga med att inte bränna.
3. Tillsätt mjölken lite i taget och blanda snabbt att göra slät soppa.
4. Lägg till matlagningsgrädde.
5. Lägg grönsaker och köttbullar.
6. Tillsätt buljong och salt och peppar. Servera med bröd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: