Tempura Soba

Tempura Soba är typiskt japansk maträtt. När jag lagar tempura (friterade grönsaker och fisk och skaldjur: Klicka för tempura receptet), laga mat jag större andel än en måltid och koka överblivna tempura för andra rätter som senor eller tempura soba. De smakar gott!

<Ingredienser> 2 portioner, tid: 30 min

överblivna tempura, aubergine, bönor och sådant
soba nudel

Man kan också titta på Soba Nudel recept.

<Soba Sås>

* Detta är condenced sås. När du använder, tillsätt vatten…  soba sås: vatten = 50ml: 300ml
3 msk soja
0,5 msk rörsöcker
lite salt
100ml Vatten
1 paket dashi (japansk fisk buljong)

Eller om du har mirin
50ml mirin
50ml soja
100 ml vatten
1 paket dashi

<Gör så här>
1. Koka ca 1000 ml vatten i en kastrull.
2. Sätt Soba nudel i kokande vatten och koka 3-5 min (följ instruktionerna i paketet).
3. Efter kokning, avlopp med ett durkslag och skölj soba med kallt vatten snabbt.
4. Koka 600ml vatten med Soba sås.
5. Lägg Tempura.Inte koka för mycket eftersom soba blir för mjuk. Dessutom, om du lämnar soba för mycket tid i såsen, det blir för mjuk och det är inte gott. Bara att förbereda och äta snabbt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: