Teriyaki /Yakitori sås

Naturligtvis kan du köpa teriyakisås men det smakar mycket bättre om du laga mat själv. Det är enkelt och kan bevaras under en tid.

<Ingredienser> 1 portion

3 msk rörsocker strö
4 msk soja
2 msk torrt vitt vin eller sake
2 tsk majsstärkelse

<Gör så här>

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull eller stekpanna. Var försiktig så att majsstärkelse helt bör upplösas.
2. Värma upp kastrull eller stekpanna i mitten värme. Blanda snabbt och när såsen blir tjock är den klar.
3. Såsen kan förvaras i kylskåp i 1,5 veckor. När du använder sås, bör du värma upp.

One Trackback to “Teriyaki /Yakitori sås”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: