Tofu och Grönsaker Lasagne

I Japan hade jag ibland lasagne (jag tror japansk äta italiensk mat ganska ofta) och jag har dem här, men jag alltid tror att lasagne är mycket bra men för tungt … speciellt efter att ha ätit det du känner det. Så jag gjorde mer friska lasagne med tofu och grönsaker. När du äter det, du känner dig väldigt bra! Men det smakar inte tofu alls om du inte berättar det.

<Ingredienser> 6 portioner (35cm x 25 cm form, 3 lager), tid: 1.25timmer

<Bolognese Sås>
250g fläskfärs eller kycklingkött *tillval
1 gul lök
3 champinjoner
8 skivor aubergine
8 skivor zucchini
390g tomatpuré
100g tomatsås
1,5 bitar av buljong
100ml vatten
1/2 msk söcker
salt och peppar
olja

<Tofu Béchamelsås>
200ml Vatten
100ml mjölk
2 msk mjöl
1 paket silken tofu (morinaga)
1,5 bitar av buljong

9 stycken av lasagne pasta  *On man har inte lasagne pasta, man kan använda tunt skivad potatis istället.
1 mozzarela ost
kluven mozzarela ost
torkad persilja

<Gör så här>
1. värma upp ugnen till 200 grader.

<Bolognese Sås>
2. Riva och finhacka gul lök. Skär aubergine, zucchini och champinjoner.
3. värma upp flygande kastrull och fräs lök med olja. Lägg champinoer och malet kött.
4. Tillsätt tomatpuré, tomatsås, vatten och koka. Tillsätt aubergine och zucchini.
5. Tillsätt salt och peppar och buljong.

<Tofu Béchamelsås>
6. Innan uppvärmning, infoga mjöl, vatten och mjölk i en liten till medelstor kastrull och blanda dem.
7. Värm upp grytan och blanda snabbt att göra såsen slät.
8. Tillsätt buljong och smälta det.
9. Tillsätt tofu och blanda med vispen.

10. I en form som gör tre lager: köttfärssås sedan lasagne pasta, tofu bechamel sås, lasagne pasta, köttfärssås, mozzarela ost, lasagne pasta, tofu bechamel sås, köttfärssås och kluven mozzarela ost på toppen.
11. Sätt den i ugn och låt koka i 30 minuter.
12. Servera den med torkad persilja på toppen.

Leave a comment