Japansk Curry

I Japan är ris och curry en av de mest populära maträtterna. Curry kom från Indien, så det låter konstigt men den importerades till Japan omkring 1900 och blev så populär. I Japan använder vi oftast curry block, som är som en soild buljong innehåller alla curry kryddor och buljong att göra curry.

Detta är en bild av ett exempel på curry blocket. Det är mycket bekvämt, eftersom du kan bara sätta några block till kokta grönsaker och kött och det kommer att bli curry. Man kan köpa dem i japanska butiker i Sverige.

 

 

 

 

<Ingredienser> 2 portioner, tid: 40 minuter
100g fläsk eller kyckling
1 lök
3 potatis
1 morot
50g haricots verts
olja
salt och pepper

600ml vatten
1,5 grönsak eller kyckling buljong
1 / 2 paket curry block (beroende på curry block)

<Gör så här>

1. Skär fläsk eller kyckling till bita storlek.
2. Skiva lök och morot, och skär potatios till 1 / 4 eller så.
3. Värm upp en kastrull och lägg olja. Fräs lök och lägg kött.
4. Tillsätt sedan morot och potatis och stek, änvända salt och pepper.
5. Häll vatten och efter kokning bort avskum.
6. Tillsätt buljong och koka mer.
7. Tillsätt curry block och koka i ca 10 min.
8. Servera med ris och lite grönsaker.

10 Responses to “Japansk Curry”

  1. 今晩このカレーを作りました。とてもおいしいですよ!私は肉を食べたくありませんからキノコを入りました。母もおいしいと言っていました。もう一度作ります^^
    (すみません、日本語が下手です^^’)

    • Tack sååå mycket för din kommentar, Leila! Jag är mycket glad att du försökte den japanska curry recept med svamp och du gillar det. Svamp curry ska smaka gott! Jag ska prova svamp curry:) Din japanska är mycket god!

      Leilaさん、コメントどうもありがとうございます!日本のカレーのレシピを試してくれてとてもうれしいです。他の食材のきのこを使ったそうですが、気に入ってくれてうれしいです。きのこカレーはおいしそうですね。私も試してみます。Leilaさんの日本語はとても上手ですよ!!!

  2. Ahh nice, tack så jättemycket, köpte med mig curry från japan men kom inte riktigt ihåg vad man skulle göra med den. saknar verkligen att äta på ココイチ i japan. Så tänkte iallafall att det var dax göra egen. så många tack till dig för denna sidan.🙂

    • Hej! Tack så mycket för din kommentar! Wow, du har varit till ココイチ!Vad kul!!! Jag hoppas att ni kommer att lyckas med matlagning japanska curry hemma! Tack och arigatou!

  3. Om man inte har curry block kan man använda currykrydda då?

  4. Få testa och fixa på nåt sätt. Annars får jag beställa det nästa gång.

  5. Jag använde red currypaste och lite extra currykrydda med lite anis i. Blev inte så dumt. Nästa gång ska jag använda den rätta mixen. Då blir det nog godare.

    • Hej Tina! Det låter jättebra men red currypaste är thailansk så jag hoppas att du kan hitta någonting liknar till curry block nästa gång! Tack för din kommentar!

Trackbacks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: