Shouga Yaki (Stekt fläsk med ingefära)

Detta är en populär japansk maträtt som ofta serveras till lunch. Den är mycket lik teriyaki men de är olika som du kan verkligen känna smaken av ingefära.

<Ingredienser> 4 portioner, tid: 20 minuter

  • 700g fläskkött (fläskytterfile mörad) *Det måste skivas mycket tunt, så det är lättare om du fryser den och sedan defrost/tina lite och sedan skivas den.
  • 3 lök
  • 1-2 ingefära
  • 40ml mirin *om man har inte mirin kan bara använda socker 5g istället.
  • 40ml sake *om man har inte sake behöverdu  inte att använda det.
  • 40g socker
  • 4 msk soja
  • oilja

<Servera med> sallad

  • isberssallad
  • gurka
  • morötter
  • ris

<Att Laga>
1. Skär fläsket i 0,3 mm. Skiva lök. Skala ingefäran och skiva den också.
2. Värm upp stekpannan sedan lägg olja i pannan. Steka lök och fläsk. Lägg sedan ingefära, sake, mirin och socker.
3. Lägg soja och blanda tills det bli lite tät.
4. Du kan servera den med sallad och ris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: