Stekt Strömming Casserole

Jag gillar matlagning med ugn så det är lätt. En av mina favorit svenska rätter är stekt strömming men det är litejobbt att steka strömming och koka potatis, så tyckte jag det är lättare att laga både strömming och potatis samtidigt i ugn. Det är inte japansk mat men i hemma i Japan lagar vi ibland med ugn.

Ingredienser: 4 portioner

  • 20 st strömmingsflundror (klippta)
  • 1 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 dl svensk senap
  • salt
  • peppar
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl veteströ
  • 8-10 potatis
  • 2 lökar
  • 3 tomater
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • kruspersilja

<Att Laga>
1. Tvätta strömmingen i vatten och klippa bort eventuella fenor.
2. Vispa samman senap, ägg, mjölk, salt och peppar.
3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en  timme
4. Värma upp ugnen till 200 grader.
5. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd.
6. Skiva potatis, lök och tomater i ca. 0.8cm.
7. Lägg lite olivolja i form och expandera. Lägg potatis, lök och tomater som lager samtidigt sätta salt och peppar.
8. Lägg strömmingen över i grönsaker i form och put salt, peppar och olivolja.
9. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
10. Skiva citron och lägg den och kruspersilja över med formen när den är tillagad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: